Ljuskonsultation och ljusdesign

Megael hjälper till med stora och små uppdrag inom ljuskonsultation i Stockholm och Mälardalen.

Ljusdesign som sätter scen och känsla


Belysning och ljussättning är många gånger en av det viktigaste faktorerna för att skapa rätt känsla i ett rum. Rätt belysning kan lyfta både arkitektur och rumskänsla, och rätt armatur kan bli en viktig del av inredningsdesignen. Tillsammans skapar vi rätt lösning och känsla från idé, förslag, belysningslösning och installation.

LED-belysning kräver kompetens


LED-belysning har stora fördelar vad gäller livslängd på lampor och är en både kostnadseffektiv och mer miljövänlig belysningslösning. LED kräver dock kunskap för att välja rätt lampa och få just den känsla som du vill ha. Det innebär bland annat ett större antal parametrar som påverkar hur resultatet blir i slutändan: färgtemperatur, LUMEN, Ra-värde och färgåtergivning är bara några överväganden som du behöver göra för att få en optimerad och vacker belysning. Vi hjälper dig.


Ljuskonsultation som ser helheten


Det är skillnad på belysning i olika miljöer. I alla våra uppdrag är det behovet av ljus som styr lösningen. Det handlar om att optimera och skapa den bästa ljusmiljön som möjligt och välja belysning som kan leverera detta. Megael har lång erfarenhet av att vara ett bollplank och kunskapsbank vid uppbyggnad av ljus och belysning i olika miljöer. Vi älskar utmaningar och har under åren hjälpt till att lösa belysningen i kyrkor, hotell och restauranger och har även blivit belönade med Svenska Ljuspriset 2007. Vi kan både hjälpa till med konstruktion, formgivning och tillverkning, och har under årens lopp hjälpt många kunder med specialbeställningar.
Bilder från Björn Ulvaeus Slottsholmen i Västervik med egen ljusdesign och installation.